Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci pâine

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atunci când mâncăm pâine, fiecare gram de carbohidrați intrat în organism formează legături chimice cu apa, astfel încât reține până la de trei-patru ori mai multă apă decât greutatea sa.

Dacă vei înceta să mai consumi pâine vei putea observa ce schimbări se produc în corpul tău, potrivit doctorulzilei.ro.

De exemplu, vei pierde în greutate prin eliminarea depozitelor excesive de apă. Totodată, vei scăpa de senzația permanentă de foame și vei crește nivelul de energie, îmbunătățind astfel digestia.

Iată ce se întâmplă dacă decizi să nu mai mănânci pâine:

Slăbeşti

Sub orice formă, din orice tip de făină, fie albă sau integrală, consumul de pâine adaugă calorii goale, fără beneficii evidente în hrănirea organismului.

Ai mai multă energie

Carbohidraţii rafinaţi cresc brusc nivelul zahărului din sânge, însă apoi acesta scade la fel de rapid. Acest rollercoaster activează dependenţa în anumite zone ale creierului şi astfel apare starea de oboseală.

Ai o digestie mai bună

Grâul conţine lectine, mecanisme de autoapărare ale plantei împotriva dăunătorilor, care împiedică digestia completă şi produc daune importante la nivelul sistemului digestiv.

Scazi riscul apariţiei unor boli

În funcţie de tipul de pâine la care renunţi, pot creşte considerabil anumite riscuri. Studiile arată că un consum ridicat de pâine albă poate conduce la declanşarea problemelor la inimă şi chiar a diabetului de tip 2.

Alege pâinea integrală

Părerile nutriționiștilor sunt împărțite, însă când vine vorba de acest subiect. Medicul Diana Artene afirmă că mănâncă pâine pentru că este nutriționist de mult și pentru că știe neurofiziologie chiar dinainte să facă Masterul în Științele Nutriției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...