(VIDEO) Ce promisiune i-a făcut Iurie Leancă Angelei Merkel

by Genko Genko

Moldova va rămâne fermă în alegerea sa europeană, a promis premierul Iurie Leancă la finalul întâlnirii pe care a avut-o, alături de omologii săi din Georgia și Ucraina, cu cancelarul german Angela Merkel.

”Moldova va rămâne fermă în alegerea sa europeană. Integrarea europeană este interesul vital al cetăţenilor moldoveni, al Republicii Moldova. Renunţarea la integrarea europeană nu poate fi o opţiune, orice fel de compromis va însemna sacrificarea viitorului Republicii Moldova”, a spus premierul în cadrul unei conferințe de presă.

”Prevederile acordului de asociere cu UE nu constituie o substituire a relaţiilor cu Federaţia Rusă. Semnarea şi realizarea prevederilor Acordului de Liber Schimb urmează să creeze o situație de câştig pentru cetăţenii Republicii Moldova, dar şi pentru partenerii noştri din est şi din vest”, a spus Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova”, a subliniat Iurie Leancă.

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a aflat miercuri la Berlin, unde a participat la un dineu dat de Cancelarul german, Angela Merkel, la care au mai fost invitaţi Prim-ministrul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, şi şeful Guvernului din Georgia, Irakli Garibaşvili.

CITIȚI ȘI...