Ce poți cumpăra cu 1 dolar, în diferite părți ale lumii

by Genko Genko

În timp ce în Republica Moldova, cu un dolar poți cumpăra 3 pâini; 2 litri de apă minerală sau 7 călătorii cu troleibuzul, să vedem ce cumperi cu 1$ și în alte țări ale lumii:

În România, conform autorilor analizei, un dolar este suficient pentru a cumpăra o felie de pizza. Desigur, există multe produse pe care le poţi lua cu mai puţin de atât.

Cambodgia. În așa-zisa perioadă ”Happy hour”, cu un dolar, poți cumpăra 2 halbe de bere; o broască prăjită; un fular tradițional, de bumbac; 3 păianjeni bine prăjiți; 20 de minute de pedichiură cu pești; 4 litri de apă potabilă; un maiou; două cutii de Coca-Cola, două fructe ale Dragonului sau 50 de grame de cașcaval danez. Tot cu 1$, în Cambodgia poți spăla 1kg de rufe la spălătorie.

Citește și: (FOTO) Un nou record: Dolarul a depășit pragul de 14,80 lei

Austria, Viena. 1$ = o prăjitură Kornspitz.

Filippine. Cu 1$, aici poți achita jumătate de oră de masaj la picioare, o frizură bărbătească, 20 de țigări Marlboro, o cafea în 7Eleven, 3 baterii tip AA, două ore de acces la Internet, 4 gogoși Mr. Donut, 2 km de călătorie cu un taxi, 4 litri de apă sau foarte mult orez.

Spania. În Tenerife, cu un dolar poți cumpăra o ceașcă de cafea.

Vietnam. 1$ = arenda unei biciclete, pentru o zi, 2 cești de cafea cu lapte, 15 minute de comunicare cu o cartelă sim Mobifone, o farfurie de supă vietnameză ”Fo”, o spălare de rufe la curățătorie, 40 de ouă de prepeliță, o pălărie tradițională vietnameză, 1-2 ziare, 1 DVD, 7 litri de apă potabilă, două beri Halida, sau 1,25 litri de benzină.

Croația. 1$ = o porție imensă de înghețată.

Danemarca. 1$ = 1 litru de lapte; o ciabatta, de la Godthaabsvej Bakery; o marcă pentru felicitare.

Ungaria. În Budapesta, cu 1$ îți permiți să cumperi o înghețată; 4 mere; 1 hamburger; o felicitare; 1 ziar sau jumătate de oră de parcare a mașinii în orașul vechi.

Turcia. 1$ = 1 bilet de autobuz; o Coca-Cola; un sandwich; un pahar de ceai; 2-3 ziare; 1 kg de portocale sau mere; 0,5 kg de banane; 1 litru de apă sau 2 franzele.

Italia. 1$ = o sticlă de vin ieftin; 1 kg de spaghetti; 6 sticle de apă minerală sau o pastilă de Ibuprofen.

Columbia. În Bogota, cu 1$ poți cumpăra o cafea și câteva chifle proaspete.

Coreea de sud. În Seul, cu 1$, poți lua un bilet la metrou sau autobuz.

Thailanda. 1$ = o butelie de 4l de apă potabilă; 1,5litri de apă minerală; 1 ceas de vorbit la telefonul mobil; un ziar englez Bangkok Post; un permis de călătorie Skytrain, pentru 8 stații din Bangkok; 3 porții de înghețată Dairy Queen; o farfurie de orez curry, thailandez; 1 litru de benzină; o călătorie de câțiva km cu un taxi; 2 litri de Coca-cola sau o porție de mâncare în Chiang Mai.

Egipt. 1$ = o porție de koshary plate, care include orez, paste, ceapă prăjită și linte; o gogoașă sau un falafel.

India. În Calcutta, cu 1$ te poți sătura din plin.

Costa-Rica. 1$ = un fruct de papaya; un ananas sau un pepene verde.

Dubai. 1$ = o shaorma, în Jabal Al Noor.

Portugalia. În afara aeroportului, cu 1$ poți cumpăra un Espresso.

Laos. 1$ = o bere rece Lao; un sandwich cu becon și cașcaval; 4 rulouri de hârtie igienică; 2 cești de cafea naturală; 2 chifle Scandinavian Bakery; 16 banane mijlocii; o oră de Internet; 3 litri de apă potabilă sau 2 croissanți.

Australia. 1$ = costul unui bilet de loterie, cu care poți câștiga bani pentru o călătorie de 2 săptămâni.

Iordania. Cu un dolar, poți cumpăra 1 pachet de chipsuri sau 2 cafele.

SUA. În Los Angeles, dacă ai 1$, faci o plimbare cu Blue Bus sau lași mașina la parcare pentru o oră.

Nicaragua. 1$ = o sticlă de bere.

Argentina. În Buenos Aires, cu 1$ te poți plimba cu autobuzul, să cumperi mai multe fructe sau să-ți iei o brățară hand-made.

Belize. Cu 1$, poți cumpăra o porție de banane prăjite în stradă.

Indonezia. 1$ = un prânz compus din: couscous, pui prăjit, orez, legume, apă minerală și un fruct.

Marea Britanie. Cu 1$, cumperi 0,5 litri de benzină, 2 țigări, 3 mere sau un ziar.

CITIȚI ȘI...