Ce le promite Timoşenko ucrainenilor dacă va deveni preşedinte

by Genko Genko

Liderul partidului Batkivşcina, Iulia Timoşenko, candidată la alegerile prezidenţiale din Ucraina, a declarat vineri că dacă va fi aleasă în funcţia de preşedinte al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk va rămâne la conducerea Guvernului.

„După alegerile prezidenţiale, dacă voi obţine o victorie, Arseni Iaţeniuk va rămâne premier” al Ucrainei, a declarat ea, relatează portalul Gazeta.ua.

De asemenea, Timoşenko a menţionat că, în calitate de preşedinte al ţării, ea va organiza un referendum cu privire la aderarea Ucrainei la NATO

„În calitate de preşedinte, voi consulta populaţia asupra intregrării în Uniunea Europeană. În al doilea rând, voi organiza neapărat un referendum cu privire la intrarea ţării în NATO”, a declarat TImoşenko.

Celebră în Occident, ea a reapărut pe scena politică în februarie, imediat după eliberarea sa din închisoare, unde a fost închisă de justiţia fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Ea a lansat o mişcare de „rezistenţă” faţă de agresiunea rusă şi a promis în repetate rânduri aderarea la Uniunea Europeană. Totuşi, popularitatea sa este cădere liberă, principalul favorit fiind Petro Poroşenko.

Amintim că, vineri, Putin a afirmat în cadrul unui discurs că cea mai mare preocupare a Rusiei față de criza din Ucraina este că fosta republică sovietică ar putea adera la NATO.

Citeşte şi: Putin: Rusia ”va respecta alegerea poporului ucrainean” la scrutinul prezidențial

“Mâine Ucraina ar putea adera la NATO, iar poimâine părți ale scutului american antirachetă ar putea fi desfășurate acolo”, a spus președintele rus, potrivit Reuters.

CITIȚI ȘI...