Ce conţin ţigările? Arsenic, folosit la otrăvirea şobolanilor, cianură, amoniac și insecticid

by Genko Genko

Țigările conțin produse chimice de uz casnic, arsenic, plumb și combustibil. De asemenea, acestea conțin cianură și un insecticid interzis, precum și combustibil pentru rachete. Deși suntem conștienți că țigările sunt nocive, puțini știu ce substanţe inhalează atunci când fumează.

Site-ul Smoke Free Forsyth, realizat pentru a-i ajuta pe locuitorii ţinutului Forsyth din Carolina de Nord să se lase de fumat, arătat că ţigările conţin nu mai puţin de 4.000 de chimicale.

Se spune că țigările conțin acetonă, soluție de îndepărtare a ojei de pe unghii, și amoniac, folosit la curăţarea toaletei.

De asemenea, țigările conțin un combustibil ușor – butanul, hexonina, întrebuințată la aprinderea grătarului, și monoxidul de carbon.

Nu lipsește nici acidul acetic și cadmiul, folosit pentru producerea bateriilor. În țigări mai găsim cianura şi insecticidul interzis numit DDT.

Ţigările conţin şi formaldehidă, care este folosită la conservarea cadavrelor animalelor, hidrazină (combustibil pentru rachete) şi acidul stearic, ce se găseşte în lumânări.jj

În ţigări găsim şi plumb, care este otrăvitor în cantităţi mari, şi poloniul, un element radioactiv care cauzează cancer.

„O problemă majoră este că țigările conțin sute de ingrediente nocive, nu doar ceea ce este în mod natural în planta de tutun”, spune doctorul Luz Claudio pentru Medical Daily.

„Ceea ce complică și mai mult este faptul că, atunci când aceste substanțe chimice ard, se formează alte substanțe chimice, care pot avea efecte nocive asupra sănătății”, a adăugat acesta.

American Lung Association estimează că cel puțin 69 de substanțe chimice găsite în fumul de țigară sunt otrăvitoare și provoacă cancer.

Organizația spune că fumatul rămâne principala cauză a deceselor în Statele Unite, iar fumatul pasiv cauzează aproximativ 50.000 de decese în fiecare an.

CITIȚI ȘI...