Câţi bani au donat Mihai Ghimpu, Alina Zotea şi alţi deputaţi PL pentru referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă

Câţi bani au donat Mihai Ghimpu, Alina Zotea şi alţi deputaţi PL pentru referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, deputata Alina Zotea şi alţi deputaţi liberali au contribuit financiar pentru organizarea campaniei în contextul referendumului privind revocarea din funcţie a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Astfel, şase din cei şapte donatori pentru PL sunt deputaţi ai formaţiunii, iar cel mai mult a contribuit chiar liderul liberal Mihai Ghimpu.

Potrivit rapoartelor financiare depuse la Comisia Electorală Centrală, Mihai Ghimpu a donat în total 75 de mii de lei, în două tranşe a câte 70 de mii şi 5 mii de lei, făcute în aceeaşi zi. Tot atunci, la 1 noiembrie curent, şi deputatul Petru Cosoi a transferat pe contul fondului electoral al PL suma de 35 mii lei.
O sumă similară celei donate de liderul PL a donat şi deputatul Valerian Bejan, care a trimis în contul formaţiunii 70 mii lei, la data de 6 noiembrie curent. Tot în aceiaşi zi, deputaţii Ion Casian şi Ion Apostol au donat câte 25 şi 30 de mii de lei.

Vedeţi şi: Deputaţii socialişti au donat din propriul salariu aproape un milion de lei pentru referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă

Două zile mai târziu, deputata Alina Zotea a donat pentru referendumul din 19 noiembrie 20 de mii de lei, iar consilierul municipal din partea PL Mihail Roibu – 30 mii lei.

În total, în această perioadă, Partidul Liberal a acumulat în fondul electoral al formaţiunii 285 de mii de lei.

0