Catastrofa aeriană din Ucraina: „Mulţi dintre pasageri mergeau la o conferinţă despre SIDA, în Australia

by Genko Genko

Mai mulți pasageri ai avionului malaezian prăbușit joi în apropiere de granița Ucrainei cu Rusia mergeau la o conferinţă despre SIDA, care urmează să aibă loc în acest weekend, la Melbourne, Australia, scrie AFP.

Despre aceasta scrie și Michel Sidibe, directorul ONUSIDA, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

re

„Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de familiile celor care au dispărut tragic la bordul avionului malaysian. Mulţi dintre pasageri erau în drum spre conferinţa AIDS2014, care va avea loc la Melbourne”, a afirmat Michel Sidibe.

Cercetătorul olandez Joep Lange, fost preşedinte al Societăţii internaţionale pentru SIDA, se afla la bordul avionului prăbuşit în estul Ucrainei.

„Mai mulţi cercetărori, activişti şi oficiali erau la bordul avionului Malaysia Airlines, în drum spre Melbourne”, a declarat profesorul şi activistul american Gregg Gonsalves, potrivit sursei citate.

Societatea internaţională pentru SIDA, care organizează conferinţa internaţională pe tema acestei maladii, a confirmat într-un comunicat că „mulţi dintre colegii şi prieteni noştri” erau în drum spre Melbourne, la bordul avionului malaysian.

Amintim că, în total, 298 de persoane, printre care 154 de pasageri olandezi, se aflau la bordul avionului companiei Malaysia Airlines care s-a prăbușit joi în estul Ucrainei în timp ce zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a informat vicepreședintele filialei europene a companiei malaeziene.

Avionul companiei Malaysia Airlines, un Boeing 777 decolat de pe aeroportul din Amsterdam în direcția Kuala Lumpur, a dispărut de pe radar la 10.000 de metri altitudine și s-a prăbușit în apropierea orașului Șahtarsk, nu departe de granița cu Rusia, într-o zonă controlată de separatiștii proruși.

Autoritățile de la Kiev și insurgenții se acuză reciproc că se află la originea tirului cu rachetă ce a cauzat incidentul, fără să existe dovezi materiale care să sprijine vreuna dintre ipoteze.

CITIȚI ȘI...