Cât câștigă americaniii pe lună: Cât ai câștiga dacă ai emigra în SUA față de o familie de asiatici sau de afro-americani

Cât câștigă americaniii pe lună: Cât ai câștiga dacă ai emigra în SUA față de o familie de asiatici sau de afro-americani

Economia SUA se întoarce la cotele dinaintea recesiunii din 2007, arată cel mai recent studiu. Venitul mediu al gospodăriilor a urcat la 59.039 dolari în 2016, cu 3,2% mai mult decât în anul anterior, iar rata sărăciei din țară a scăzut la 12,7% și s-a întors unde era înainte de criza financiară.

Totuși, statisticile arată și puncte nevralgice ale situației, scrie hotnews. Disparitățile rasiale persistă, o familie afro-americană-medie câștigând doar 39,490 dolari, comparativ cu 65.000 în cazul albilor și peste 81.000 în cazul asiaticilor.

„Există pericolul ca acest moment să rămână unul maxim. Suntem deja la la minimul ultimilor 16 ani în privința șomajului. Probabilitatea unei creșteri semnificative a angajărilor de acum încolo este limitată”, spune Peter Atwater, președinte al Financial Insyghts.

Donald Trump a promis noi locuri de muncă, dar până acum strategia sa nu a dat roade. Potrivit aceluiași studiu, americanii sunt optimiști într-un viitor și mai bun.

0