Câștigătorul Eurovision nu are nevoie de transplant de inimă: Adevărul despre starea sănătății lui

by Genko Genko

Povestea lui Salvador Sobral, portughezul care a câștigat Eurovisionul, a impresionat o lume și, spun criticii, i-ar fi adus chiar premiul cel mare în competiția de sâmbătă seară, la Kiev.

Presa străină a scris că tânărul de 27 de ani are nevoie de un transplant de inimă, iar această informație i-a adus un val de simpatie imens.

Adevărul e însă altul. În martie 2017, cu aproape două luni înainte de Eurovision, când zvonurile privind nevoia unui transplant de inimă apăruseră în presă, agentul artistului le-a negat vehement, după cum scrie Jornal de Noticias.

Mai mult, agentul declara că Salvador suferise două operații de hernie, una inghinală și o alta abdominală, și că, la acea vreme, se recupera.

Tot atunci, mai spunea că „Eurovisionul nu e în pericol”. Și nu a fost, tânărul prezentându-se și plecând acasă cu premiul cel mare, în urma interpretării piesei „Apar Pelos Dois” (Dragoste pentru doi), o baladă cu influențe jazz scrisă de sora să, Luisa.

Această știre a trecut însă neobservată, presa din întreaga lume preferând varianta transplantului cardiac, cu mai mare priză la public.

Revenind la Salvador, puțini știu că este absolvent de Psihologie, iar în 2004 a terminat și Taller of Musics, un prestigios institut de muzică din Barcelona. Anul trecut, el și-a lansat albumul de debut, „Excuse me”, primit foarte bine în țara sa.

Salvador Sobral a făcut ca Portugalia să câștige pentru prima oară în istorie Eurovisionul. În 1996, un alt portughez reușise cel mai bun rezultat: locul șase.

CITIȚI ȘI...