Carpov: Chişinăul identifică soluţii care vor permite apropierea celor două maluri ale Nistrului

by Genko Genko

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut ieri o întrevedere cu reprezentantul special al Ucrainei în reglementarea conflictului transnistrean, Andrei Veselovski, comunică Biroul pentru Reintegrare.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi aspecte ale dialogului între partenerii internaţionali implicaţi în acest proces.

De asemenea, interlocutorii s-au expus pe marginea pregătirilor pentru următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2”, planificată pentru începutul lunii iunie la Viena.

Cei doi oficiali au abordat şi subiecte de actualitate precum accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole, situaţia din Zona de Securitate. În acest sens, viceprim-ministrul pentru Reintegrare a reiterat necesitatea evitării acţiunilor unilaterale care pot duce la subminarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, subliniind că problemele apărute trebuie să fie soluţionate în cadrul mecanismelor existente de dialog.

Eugen Carpov a menţionat că autorităţile de la Chişinău depun eforturi susţinute în vederea continuării discuţiilor în cadrul formatului de negocieri „5+2” şi identificării soluţiilor care vor permite apropierea celor două maluri ale Nistrului.

La rândul său, Andrei Veselovski a confirmat necesitatea menţinerii dialogului politic între actorii şi partenerii implicaţi în procesul de reglementare, în conformitate cu principiile şi procedurile negocierilor în formatul „5+2”.

CITIȚI ȘI...