Carnea procesată ar spori riscul apariției cancerului

by Genko Genko

Agenția americană “World Cancer Research Fund” a realizat o analiză asupra a 7000 de studii cu privire la raportul dintre alimentație și cancer. Concluzia este una devastatoare: există o legătură inconfundabilă între consumul de carne procesată și cancerul de colon, informează efemeride.ro.

Care sunt cărnurile procesate?

Studiile efectuate până în prezent demonstrează că aceste produse se referă la carnea tocată, cârnați, salam, crenvurşti, slănină afumată (cât și orice tip de carne afumată) și aproape toată gama de cărnuri procesate și congelate. Produsele procesate sunt preparate cu ajutorul unui substanțe chimice, nitrat de sodiu, un aditiv alimentar care este folosit pentru a conferi produselor un aspect plăcut ochiului, dar și prospețime.

Nitratul de sodiu este o substanță care s-a demonstrat a fi cancerigenă și, odată introdusă în organism, sporește considerabil riscul de cancer cu până la 70%, ceea ce demonstrează că produsele din carne procesată sunt adevărate bombe chimice pentru organismul uman.

Glutamatul monosodic este un alt aditiv alimentar care se regăsește în carnea procesată. Efectele devastatoare pe care le are acest compus chimic asupra organismului sunt de-a dreptul incredibile. El atacă în principal creierul, cauzând tulburări neurologice. De asemenea, migrenele și durerile acute de cap sunt efectele adverse ale consumului de glutamat monosodic.

De ce produsele din carne procesată continuă să fie comercializate?

La sfârșitul anilor ’70 aditivi precum nitratul de sodiu sau glutamatul monosodic au fost interziși, dar producătorii de alimente procesate au găsit diferite portițe pentru a le reintroduce în alimente. De cele mai multe ori, producătorii au lansat diverse studii prin care au încercat să manipuleze opinia publică, susținând că aditivii folosiți în diverse produse din carne procesată nu afectează sănătatea.

Singura soluție pentru a evita complicațiile este ca eticheta oricărui produs să fie citită direct la magazin. Trebuie evitate produsele care au în componență nitrat de sodiu și glutamatul monosodic, dar și carnea roșie, care, de asemenea, alimentează celulele canceroase din organism.

Menționăm că efectele produselor din carne procesată se resimt în mod special asupra copiilor și bărbaților. Consumând regulat crenvurști, un bărbat își sporește infertilitatea de 5 ori.

CITIȚI ȘI...