Care este cel mai ciudat titlu de carte din 2014

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Volumul „Strangers Have the Best Candy” („Străinii au cea mai bună acadea”), redactat sub forma unui ghid de călătorie, a fost premiat, vineri, cu Diagram Prize, un trofeu acordat cărţii cu cel mai ciudat titlu al anului.

Acest volum de Margaret Meps Schulte descrie discuţiile pe care scriitoarea le-a purtat cu diverşi necunoscuţi în timpul unei călătorii în Statele Unite, informează bbc.com.

Volumul recompensat cu Diagram Prize, un premiu atribuit în fiecare an începând din 1978 şi decernat pe baza voturilor cititorilor începând din 2000, a învins în acest an alte cărţi cu titluri ciudate, precum „Nature’s Nether Regions” („Regiunile de jos ale naturii”), de Menno Schilthuizen, un volum de memorii despre menopauză – „The Madwoman in the the Volvo: My Year of Raging Hormones” („Femeia nebună dintr-un Volvo: Anul meu de hormoni furioşi”), de Sandra Tsing-Loh, şi „Divorcing a Real Witch: For Pagans and the People That Used to Love Them” („Divorţul de o vrăjitoare adevărată: Pentru păgâni şi oamenii care obişnuiau să îi iubească”), un ghid practic despre felul în care trebuie încheiate relaţiile păgâne, de Diana Rajchel.

Au mai fost nominalizate cărţile „Where do Camels Belong?” („Cărei familii aparţin cămilele?”), o investigaţie a locului ocupat de fiecare specie, scrisă de Ken Thompson, „The Ugly Wife Is Treasured at Home” („Soţia cea urâtă este preţuită acasă”), un eseu despre iubire şi sex sub China maoistă, scris de Melissa Margaret Schneider, şi „Advanced Pavement Research: Selected, Peer Reviewed Papers” („Studiu despre pavajul avansat: Analize selectate realizate de specialişti”), de Bo Tian.

Acest trofeu literar insolit, care nu este însoţit de niciun premiu financiar, este atribuit de revista The Bookseller, o publicaţie britanică de business specializată în domeniul industriei editoriale.

Volumul câştigător este desemnat prin votul publicului, pe site-ul publicaţiei The Bookseller.

Premiul Diagram a fost înfiinţat în 1978 la Târgul de carte de la Frankfurt, din iniţiativa lui Bruce Robinson, pentru a înlătura plictiseala în rândul participanţilor. Primul câştigător al premiului Diagram a fost volumul „Al doilea workshop internaţional despre şoarecii nud/ Second International Workshop on Nude Mice”.

Printre cărţile câştigătoare la ediţiile anterioare s-au numărat volumele „Cooking with Poo” („Să gătim cu Poo”), o carte de bucate thailandeză scrisă de chef-ul din Bangkok Saiyuud Diwong, a cărui poreclă este Poo, „Estonian Sock Patterns All Around the World” („Tipare de şosete estoniene în toată lumea”), „The Mushroom in Christian Art” („Ciupercile în arta creştină”) şi „Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way” („Cum să faci afaceri ca dentist în stilul lui Ginghis Han”).

În 2014, cartea desemnată câştigătoare a fost „How to Poo on a Date” („Cum să faci treaba mare în timpul unei întâlniri”), care prezintă o serie de sfaturi pentru situaţiile stânjenitoare ce pot să apară în timpul întâlnirilor romantice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...