Capitala europeană care își propune să interzică circulația mașinilor pe benzină și diesel

Capitala europeană care își propune să interzică circulația mașinilor pe benzină și diesel

Autoritățile din Paris plănuiesc să interzică mașinile cu motoare diesel și cele pe benzină până în anul 2030, cu scopul să accelereze trecerea la mașinile electrice.

Poluarea aerului este una dintre problemele majore cu care se confruntă în prezent marile orașe. Excepție nu face nici capitala Franței, care a impus de multe ori interdicții temporare de circulație pentru mașinile cu motoare convenționale, fie că erau diesel sau pe benzină.

Parisul este acum hotărât să renunțe definitiv la motoarele tradiționale și să treacă mai repede la mașinile electrice. Autoritățile pariziene au anunțat că vor să interzică mașinile cu motoare diesel și cele pe benzină până în anul 2030.

Anunțul vine în contextul în care Parisul vrea să “scape” de mașinile diesel din oraș până la găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din 2024. Unele statistici arată că Franța are 32 de milioane de mașini la o populație de 66 de milioane de oameni.

Multe alte orașe din lume au anunțat planuri similare de interzicere a mașinilor cu motoare convenționale. Pe această listă se află și China, cel mai mare “poluator” din lume după SUA.

0