Candu, surprins la ședința fracțiunii PSRM. Ceban: „Refuză să fie exclus uninominalul…insistăm sa fie inclus mixtul”

by Genko Genko

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, refuză să excludă de pe ordinea de zi a Parlamentului proiectul democraților privind schimbarea sistemului electoral în unul uninominal. Anunțul este făcut de socialistul Ion Ceban.

Consilierul municipal socialist anunță că, speakerul refuză să excludă de pe ordinea de zi proiectul uninominalului, în timp ce fracțiunea PSRM cere să fie inclus pe ordinea de zi proiectul privind schimbarea sistemului electoral în unul mixt.

„Refuză să fie exclus uninominalul…insistăm sa fie inclus mixtul”, a comentat Ceban.

După ce cu votul majorității deputaților s-a decis introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului proiectul Partidului Democrat (PD) privind schimbarea sistemului electoral în unul uninominal, socialiștii au solicitat o pauză, pentru a se consulta.

Lidera PSRMM, Zinaida Greceanîi, a solicitat o pauză de 30 de minute pentru desfășurarea unei ședințe a fracțiunii. La ședință a fost invitat și președintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Solicităm o pauză de 30 de minute, pentru a ne clarifica cu ceea ce se întâmplă aici. Domnule Candu, sunteți invitați la ședința PSRM”, a declarat Greceanîi.

Speakerul Parlamentului a satisfăcut solicitarea socialistei.

CITIȚI ȘI...