Candu şi Leancă, vizită fulger la Berlin. Un fost consilier al cancelarului Merkel, decorat cu Medalia Democraţiei

Candu şi Leancă, vizită fulger la Berlin. Un fost consilier al cancelarului Merkel, decorat cu Medalia Democraţiei

Fostul consilier al cancelarului german Angela Merkel pentru politică externă şi securitate, Christoph Heusgen, numit recent în calitate de ambasador al Germaniei la ONU, a fost decorat de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cu Medalia Democraţiei. Insigna i-a fost oferite ieri în cadrul unei vizite de scurtă durată a lui Andrian Candu la Berlin. În vizita sa, preşedintele Parlamentului a fost însoţit de vicespeakerul Iurie Leancă.

Potrivit lui Candu, distincţia i-a fost oferită oficialului german pentru avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene, semnarea acordului de asociere și liberalizarea regimului de vize cu UE.

În cadrul vizitei, Andrian Candu şi Iurie Leancă s-au întâlnit, ieri, cu demnitari și funcționari din Cancelaria Federală și Ministerul de Externe al Republicii Federale Germană. Părțile au discutat situația social-politică din Republica Moldova și din regiune, teme de securitate, și acțiunile guvernării pe cele mai importante reforme.

La fel, Andrian Candu a transmis felicitări lui Angela Merkel pentru victoria obținută în alegerile din 24 septembrie, care i-au asigurat al patrulea mandat de Cancelar Federal.

Ultima vizită de lucru a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în Republica Federală Germană a avut loc pe 7-9 martie curent.

0