Candu: Kroll nu ne permite să prezentăm raportul de investigație

by Genko Genko

Compania de investigații Kroll a refuzat să permită publicarea raportului privind situația de la cele trei bănci devalizate, a anunțat președinte Parlamentului Andrian Candu.

Potrivit spicherului, compania a „răspuns negativ” la solicitarea BNM, de a face public raportul, așa cum a solicitat opoziția parlamentară dar și societatea civilă.

Potrivit lui Candu, compania Kroll și-a motivat decizia prin faptul că dacă s-ar publica raportul, atunci „s-ar aduce prejudicii și într-un fel s-ar periclita integritatea investigației”.

Președintele Parlamentului a anunțat însă că BNM va veni cu „o solicitare suplimentară” către Kroll, pentru a face public raportul sau măcar „să se permită distribuirea raportului tuturor deputaților”.

Până acum raportul a fost văzut, oficial, doar de către membrii cabinetului de miniștri, care și-au asumat însă angajamentul de a nu face publice datele prezente în el.

Anterior, președintele PSRM, Igor Dodon, a acuzat „oligarhii de la guvernare” că refuză să facă public acest raport.

„Ați văzut poziția liberalilor, care fac jocul lui Plahotniuc. Ați văzut că nu se dorește să se afle care de fapt este situția și cine a furat aceste miliarde. Încercările de a ascunde raportul Kroll nu le vor reuși. Vă promit că în timpul cel mai apropiat voi face public raportul cu toate detaliile, nu așa cum doresc ei să scoată numele celor care au furat. Va fi făcut public cu toate detaliile, așa cum a fost prezentat”, a declarat Dodon în timpul ședinței legislative.

CITIȚI ȘI...