Candidatul PN la funcția de primar de Bălți, Nicolai Grigorișin, i-a Primăria din primul tur. La Chișinău, Ion Ceban și Andrei Năstase merg în turul doi

Candidatul PN la funcția de primar de Bălți, Nicolai Grigorișin, i-a Primăria din primul tur. La Chișinău, Ion Ceban și Andrei Năstase merg în turul doi

Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar de Bălți, Nicolai Grigorișin, a luat Primăria capitalei de nord din primul tur, în timp ce la Chișinău, candidații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Ion Ceban și Andrei Năstase, vor concura în turul doi al alegerilor locale noi, care ar urma să aibă loc la data de 3 iunie curent. Cel puțin așa arată rezultatele alegerilor locale noi în cele două municipii, după procesarea a 100% din procesele-verbale.

Astfel, la Bălți, succesorul lui Renato Usatîi la funcția de primar, Nicolai Grigorișin, a acumulat voturile a 22.490 de bălțeni, ceea ce a constituit 61,74% din voturi. Cei mai apropiați contracandidați, socialistul Alexandr Usatîi, a acumulat 6.984 de voturi sau 19,17%, în timp ce candidatul PPDA, Arina Spătaru – 2.231 voturi (6,12%), reprezentantul „Partidului Șor”, Pavel Verejanu – 2.098 voturi (5,76%) și candidatul Partidului Unității Naționale, Sergiu Burlacu – 1.449 voturi (3,98%). Ceilalți trei candidați înscriși în cursă au acumulat între 0,93% și 1,2% din sufragii.

La Chișinău, bătălia în turul doi se va da între reprezentantul socialiștilor Ion Ceban, care a acumulat 40,97% din voturi și reprezentantul Platformei DA, plasat pe locul doi, cu 32,12% din sufragii. Pentru fostul primar interimar Silvia Radu, care a candidat independent, și-au dat voturile 17,65% dintre chișinăuieni. Următorul rezultat, de 4,55% dintre voturi, îi aparține candidatului PUN, Constantin Codreanu, fiind urmat de reprezentantul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, cu 3,61% din voturi. Ceilalți șase candidați înscriși în cursă au acumulat între 0,15% și 0,23% din voturi.

Este de menționat că acestea sunt doar rezultatele preliminare. Un rezultat oficial va fi anunțat în zilele următoare, după primirea de către Consiliile Electorale de Circumscripții Electorale Chișinău și Bălți a proceselor verbale în original.

0