Cancelarul german, Angela Merkel, în topul clasamentului Forbes al celor mai puternice femei din lume

Cancelarul german, Angela Merkel, în topul clasamentului Forbes al celor mai puternice femei din lume

Cancelarul federal german, Angela Merkel, conduce și în acest an clasamentul Forbes al celor mai puternice 100 de femei din lume, pentru a opta oară consecutiv, relatează The Independent. Topul realizat de Forbes pentru a 15-a oară include femeile considerate drept cele mai influente de pe glob.

Publicaţia notează că deşi viitorul politic al Angelei Merkel rămâne incert, având în vedere anunţul ei potrivit căruia actualul său mandat de cancelar este ultimul, impactul pe care l-a avut în calitate de lider al Uniunii Creştin-Democrate din Germania începând din 2000 şi în calitate de cancelar federal începând din 2005 este indiscutabil.

Pe locul al doilea în topul Forbes se află premierul britanic, Theresa May, care s-a aflat în ultimii doi ani în centrul atenţiei presei internaţionale ca urmare a negocierilor cu Uniunea Europeană privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar (Brexit).

Cea de-a treia poziţie i-a revenit directoarei generale a Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, care, anul trecut, ocupa locul opt în acest clasament.

Totodată, în top 10 au fost incluse Mary Barra, CEO şi preşedinte al General Motors, Abigail Johnson, CEO şi preşedinte al Fidelity Investments, Melinda Gates, copreşedintă a Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, Susan Wojcicki, CEO la Youtube, Ana Botin, preşedinta grupului Santander, Marillyn Hewson, CEO la Lockheed Martin, şi Ginni Rometty, CEO la IBM.

0