Canada denunţă o responsabilitate rusă în urma prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina

by Genko Genko

Premierul canadian Stephen Harper a apreciat joi seara că Rusia este „sursa conflictului actual în regiune”, în estul Ucrainei, unde un avion aparţinând companiei Malaysian Airlines care efectua zborul MH17 s-a prăbuşit, probabil doborât de o rachetă.

„Nu ştim încă cine este responsabil de acest atac, dar continuăm să condamnăm actele de agresiune militară comise de către Rusia şi ocuparea ilegală a Ucrainei (…) ca aflându-se la originea actualului conflict din regiune”, a declarat Stephen Harper, citat într-un comunicat.

Avionul de tip Boeing 777, care a plecat de la Amsterdam către Kuala Lumpur, a fost doborât cu o rachetă de tip sol-aer, potrivit unor oficiali americani, fără să se poată preciza, în acest stadiu, originea tirului. Avionul s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi.

Citește și: SUA: Avionul malaezian a fost doborât de o rachetă

Şeful Guvernului canadian s-a declarat „bulversat şi întristat” de această catastrofă aeriană, notând că printre cele 298 de victime se află un cetăţean canadian.

Citește și: (VIDEO) Avionul doborât: Putin a găsit vinovații pentru tragedia din Ucraina

Conform ultimelor informații, printre victime se numără 154 de olandezi, 43 de malaezieni (inclusiv membrii echipajului), 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi și un canadian, identitatea a 41 de pasageri nefiind încă stabilită.

CITIȚI ȘI...