Canada a impus noi sancțiuni Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Canada a anunţat, luni, un nou val sancţiuni împotriva Rusiei, carea vizează de această dată două bănci şi nouă oficiali de rang înalt, acuzaţi de implicare în criza ucraineană.

”Până când Rusia nu îşi va arăta respectul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, Canada va continua să lucreze alături de aliaţii săi şi ţările care împărtăşesc viziunile sale pentru a exercita presiuni ce vor izola şi mai mult Rusia pe plan economic şi politic”, a declarat premierul canadian Stephen Harper, citat de AFP.

Cu aceste sancțiuni, s-a ajuns la un număr de 36 de oficiali ruși de rang înalt penalizați de Canada pentru desfășurate de Federația Rusă în Ucraina.

Cele două bănci vizate de Guvernul canadian sunt ExpoBank, cu sediul în Letonia, dar proprietate a miliardarului rus Igor Kim, şi RosEnergoBank, care are legături cu sectorul energetic.

În Canada locuiește cea mai importantă comunitate de origine ucraineană din lume, care numără aproximativ 1,2 milioane de persoane, a adoptat o atitudine foarte fermă faţă de Moscova în criza provocată de alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, denunţată de occidentali drept o anexare.

Canada a fost primul stat occidental care a recunoscut independenţa Ucrainei, în decembrie 1991, iar premierul Stephen Harper a fost primul şef de guvern din G7 care a mers la Kiev după izbucnirea crizei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...