Cadoul lui Mihai Tudose pentru Emmanuel Macron. Preşedintele francez vrea să vină la anul la Iaşi

by Genko Genko

Premierul român Mihai Tudose i-a dăruit preşedintelui francez Emmanuel Macron o crenguță dintr-un stejar plantat în 1927, la Iași, de generalul Henri Mathias Berthelot. În replică, Emmanuel Macron și-a exprimat dorința ca să vină în Iași la anul și să planteze și el un stejar, lângă cel al gen. Berthelot, pentru o prietenie de încă 100 de ani.

Premierul Mihai Tudose l-a întâmpinat pe președintele Franței, Emmanuel Macron, în jurul orei 16.00.

Potrivit presei române, este vorba despre o întâlnire scurtă, concentrată, iar discuțiile se poartă departe de ochii presei. Oficialii discută despre aderarea României la Spațiul Schengen și despre piața comună a forței de muncă.

În cadrul întâlnirii, președintele francez a avut și o discuție tete-a-tete cu premierul român. Mihai Tudose i-a dăruit lui Emmanuel Macron o crenguță dintr-un stejar plantat la Iași în 1927 de generalul Henri Mathias Berthelot. Pe 31 mai 1927, generalul Berthelot a revenit la Iași, la 10 ani după eroicul an 1917, pentru a fi omagiat ca mare prieten al României, prilej cu care a plantat un stejar în vârstă de 10 ani. Stejarul are 100 de ani și simbolizează legătura puternică dintre România și Franța.

CITIȚI ȘI...