Burse de până la 12 mii de lei pentru tinerii dezavantajați: Iată cum poți aplica

Burse de până la 12 mii de lei pentru tinerii dezavantajați: Iată cum poți aplica

Centrul de Informații Universitare anunță cea de-a șaptea ediție a programului „Burse pentru tinerii dezavantajați”, care are drept scop susţinerea tinerilor din medii social-vulnerabile din Republica Moldova, în vederea facilitării accesului acestora la educaţie în instituţiile de învăţământ profesional tehnic din ţară.

Programul susţine tinerii motivaţi să-şi continue studiile, oferindu-le suportul financiar şi informaţional necesar, contribuind astfel la dezvoltarea personală şi profesională a acestora.

Bursele în valoare de până la 12.000 de lei fiecare se acordă pentru un singur an de studii şi vor acoperi cheltuielile ce ţin de masă, cazare şi alte necesităţi ale beneficiarilor.

Bursele nu se acordă automat pentru anul următor de studii, dar este posibilă reînnoirea acestora, în bază de concurs, în cazul în care elevii bursieri au absolvit cu succes anul precedent de studii şi în cazul în care partenerul proiectului decide finanţarea proiectului pentru următorul an.

Cei care îşi doresc să intre în posesia unei burse sunt invitaţi să-şi depună dosarele la concurs.

La ediţia curentă vor fi oferite 80 de burse după cum urmează: aproximativ 50%, pentru absolvenţii din instituţiile de tip internat, beneficiari ai proiectului la ediţia precedentă; aproximativ 50%, pentru ceilalţi candidaţi care întrunesc condiţiile de eligibilitate.

Detalii AICI.

0