Bunuri de peste 4,5 milioane, sechestrate de ARBI de la șapte inculpați

Bunuri de peste 4,5 milioane, sechestrate de ARBI de la șapte inculpați

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a pus sechestru pe averea a șapte inculpați, valoarea totală a bunurilor fiind de 4.593.878 lei. Totodată, în urma a două analize financiare, au fost identificate 400 de terenuri pe care urmează să fie aplicat sechestru.

Potrivit unei sinteze a ARBI, 731 de materiale au fost înregistrate în cancelaria CNA. Totodată, au fost eliberate 108 certificate de cazier de integritate (1.599 de la începutul anului).

40 de expertize anticorupție se află în procedură, iar 9 proiecte au fost deja remise autorilor. Pe parcursul săptămânii, au fost înregistrate alte 27 de proiecte care urmează să fie supuse expertizei CNA. Experții CNA au organizat 4 instruiri pentru funcționarii publici pe subiectul Legii integrității, iar săptămâna curentă vor avea loc 11 instruiri pentru angajații Ministerului Finanțelor și Academiei de Administrare Publică.

În cadrul Agenției au fost finalizate 9 analize operaționale și una strategică, în procedură fiind încă 17 materiale analitice.

Nu în ultimul rând, în izolatorul CNA se află 9 persoane, arestate pe dosarele Centrului Național Anticorupție, 10 – în penitenciar și 23 – la domiciliu.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 55 de apeluri dintre care 4 sunt de competența CNA.

0