Borussia Dortmund și-a dat afară antrenorul: Cine îi va lua locul lui Tuchel

by Genko Genko

Borussia Dortmund a câștigat sâmbătă Cupa Germaniei, după 2-1 cu Eintracht Frankfurt, însă nici cucerirea acestui trofeu nu-i salvează postul lui Thomas Tuchel.

Tehnicianul, care a calificat-o pe Borussia direct în grupele UEFA Champions League, va fi înlocuit, cel mai probabil, cu Lucien Favre, aflat ultima oară pe banca lui Nice.

Tuchel mai avea contract cu Borussia până în 2018, însă relațiile reci cu Hans-Joachim Watzke au contat enorm în decizia pe care conducerea lui Dortmund a luat-o de ceva timp.

Deși Tuchel tocmai a adus Cupa Germaniei la Dortmund, el va fi informat la începutul săptămânii viitoare că nu va mai continua la Borussia, potrivit jurnaliștilor de la Bild.

„Am încredere în Favre! Este un tehnician foarte bun, cumpărat, care se dedică total în această meserie. Poate că este și un om cu care conducerea Borussiei poate comunica mai bine decât a făcut-o cu Tuchel. Acesta este un aspect extrem de important”, a spus Ottmar Hitzfeld, omul care a luat Liga Campionilor cu Dortmund, în 1997.

În vârstă de 59 de ani, Favre le-a mai pregătit în Germania pe Hertha Berlin și Borussia Monchengladbach, pe ultima calificând-o în grupele UEFA Champions League. De menționat că elvețianul a fost dorit și de Bayer Leverkusen, care a avut un sezon catastrofal și va rata Europa.

CITIȚI ȘI...