BNM amendează membrii Comitetului de Direcție „Victoriabank” cu aproape jumătate de milion de lei

BNM amendează membrii Comitetului de Direcție „Victoriabank” cu aproape jumătate de milion de lei

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii de amendă față de membrii Comitetului de Direcție ai B.C. „Victoriabank” S.A., aflați în funcție în perioada supusă controlului. Suma totală a amenzilor constituie 496,071 de lei.

De asemenea, membrii Comitetului de Direcție au fost sancționați cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

Decizia a fost luată ca rezultat al controlului complex pe teren efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare, actelor normative ale BNM și Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, anunţă reprezentanții BNM.

În special, banca nu a respectat cerințele prudențiale referitoare la activitatea de creditare, reglementările valutare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor.

0