Biden: Ucraina ar fi fost un stat mult mai puternic dacă nu ar fi depins de gazul rusesc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele american Joe Biden, aflat într-o vizită oficială la Kiev, a avut marți o întâlnire cu deputații Radei Supreme a Ucrainei.

Acesta a reiterat importanța respectării de către toate părțile a Acordului de la Geneva, privind detensionarea situației din estul țării vecine, asigurând totodată Kievul de toată susținerea SUA pentru a asigura ”independența și unitatea Ucrainei”.

”Ucraina s-a confruntat cu amenințări umilitoare și probleme descurajatoare, însă SUA sunt pregătite să ajute liderii ucraineni să preia oportunitatea realizării unei Ucraine unite”, a spus vicepreședintele american adresându-se parlamentarilor ucraineni.

”SUA vor ajuta economia ucraineană, dar liderii ucraineni trebuie să lupte împotriva cancerului autohton al corupției”, a continua acesta, citat de Reuters.

”Nu există niciun motiv pentru care Ucraina să nu își poată obține securitatea energetică, dar acest lucru va dura”, a declarat oficialul american, care a cerut totodată deputaților ucraineni să își imagineze ce puternică ar fi fost Ucraina dacă nu ar fi depins de gazul rusesc.

El a subliniat și importanța alegerilor prezidențiale din 25 mai, care, în opinia sa, sunt ”cele mai importante din istoria Ucrainei”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...