Berea și efectele sale pozitive pentru sănătatea omului

by Genko Genko

De cele mai multe ori criticată, berea în realitatea are o multitudine de efecte benefice pentru organism, bineînţeles dacă e consumată în cantităţi mici, fără exces. În ultimii ani s-au făcut mai multe cercetări asupra berii, menite să demonstreze proprietăţile benefice pe care le are aceasta asupra organismului uman. S-a demonstrat că deşi este o băutură hrănitoare, nu îngraşă aşa cum se spunea până acum şi pe lângă alte efecte benefice, berea face bine şi la oase.

Berea face bine la oase

Berea este benefică pentru oase, deoarece s-a dovedit că este bogată în minerale şi siliciu, foarte utile pentru a preveni slăbirea sistemului osos. Aceste proprietăţi importante au fost descoperite într-un studiu realizat în Spania, care a demonstrat că cei care beau bere, desigur fără a face exces, posedă o structură osoasă mai sănătoasă şi mai rezistentă. Berea protejează structura oaselor, ţinându-le departe de fracturi şi osteoporoză.

Berea poate înlocui vinul

Berea poate chiar înlocui cu brio vinul, deoarece este aromată, dar şi pentru că are un conţinut de alcool mai mic decât vinul. În timp ce vinul poate trece de 12 grade alcool, berea blondă se ridică cel mult până la 5-6 grade.

Berea nu îngraşă

De asemenea se presupune greşit că berea ar aduce la creşterea în greutate. În realitate însă, când este consumată cu „ceva la bere”, fără a fi consumată în exces, e mai puţin calorică decât alte băuturi pe care le servim de obicei în timpul zilei. Pentru a vă încadra în limitele normalului, fără a aduce la urmări neplăcute, sfatul specialiştilor este să se bea un pahar de bere la masă, deoarece berea băută în abuz implică o serie de probleme pentru organism.

Berea este benefică pentru sistemul cardiovascular

Berea poate fi benefică şi pentru sistemul cardiovascular, deoarece conţine cantităţi însemnate de polifenoli, care sunt esenţiali în eradicarea efectelor negative ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produşi atunci când organismul nostru produce energie şi când suntem expuşi anumitor substanţe poluante cum ar fi fumul de ţigară, alcoolul sau pesticidele.

Berea este recomandată şi vegetarienilor

Unele studii au demonstrat că berea este bogată şi în vitamina B, ceea ce o face foarte recomandabilă pentru cei care urmează un regim alimentar vegetarian.

O halbă de bere pentru sexul frumos

O halbă de bere pentru sexul frumos ajută la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2, care ţine foarte mult de modul cum ne alimentăm. Unele studii din Londra şi Boston au demonstrat că berea consumată fără exces, le ajută pe femei la eliminarea lichidelor aflate în exces şi combate retenţia de apă în organism.

Așadar, cum se încălzește puțin afară, beți bere, nu însă neglijând total vinurile noastre moldovenești.

CITIȚI ȘI...