Benzina a trecut de 17 lei: ANRE a majorat, din nou, prețurile la carburanţi

by Genko Genko

Benzina și motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis marți să majoreze prețurile în continuare, după decizia similară luată la finele lunii iulie.

Astfel, în perioada 8 – 22 august, benzina auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 va ajunge să fie comercializată la prețul de 17,06 lei pentru un litru, iar motorina la prețul de 14,77 lei pentru un litru.

În comparație cu ultimele două săptămâni, prețul benzinei auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 a crescut cu 54 bani, în timp ce prețul motorinei s-a majorat cu 57 de bani.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.

CITIȚI ȘI...