Băuturi de lux fără acte şi condiţii insalubre, depistate într-un hotel din Chișinău

Băuturi de lux fără acte şi condiţii insalubre, depistate într-un hotel din Chișinău

Oamenii legii au descins verificări specializate într-un hotel din capitală, după ce au primit anterior mai multe plângeri din partea unor clienţi. Astfel, au depistat condiţii insalubre în care se preparau bucate pentru clienţi, un lot impunător de băuturi alcoolice de lux a căror acte de provenienţă n-au fot prezentate, acte contabile dubioase precum şi registre de ciornă, privind încasarea sumelor de bani sau produsele alimentare depozitate.

Totodată, s-au relevat încălcări grave ce ţin de igienă, echipament de protecţie necorespunzător în secţia de spălătorie, vitrina minibarului de pe hol nu corespundea standartelor prevăzute de lege, iar unele produse alimentare au fost depistate cu termene de valabilitate expirate.

Personalul hotelului nu era angajat conform legii, întrucât 7 persoane nu dispuneau de toate actele obligatorii, privind angajarea lor în câmpul muncii.

Toate probele depistate la faţa locului au fost sigilate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată. Conform legislaţiei în vigoare, agentul economic care gestionează activitatea hotelului riscă amendă în mărime de până la 20.000 lei şi confiscarea produselor ridicate.

De asemenea, instituţiile abilitate în domeniul alimentaţiei publice şi protejării drepturilor consumatorilor urmează să se expună ulterior către autoritatea publică locală, care a emis licenţa de activitate agentului economic.

0