Băsescu despre procesul privind cetăţenia moldovenească: Dodon nu se lasă până nu va găsi un judecător care i-a jurat credinţă

by Genko Genko

Traian Băsescu spune că în procesul privind retragerea cetățeniei moldovenești Igor Donon ar fi recuzat judecătorul, fostul președinte din România adăugând că liderul de la Chișinău „ține neapărat să câștige” acest proces și că acesta „probabil n-o să se lase” până nu va fi „un judecător care i-a jurat lui credința”.

Băsescu a afirmat vineri după amiază, la Sinaia, răspunzând unei întrebări, că procesul prin care a contestat retragerea cetățeniei moldovenești nu a fost soluționat, după ce președintele moldovean Igor Dodon a recuzat judecătorul, potrivit News.ro.

„Președintele Igor Dodon a recuzat judecătorul. Probabil, că la comuniștii de nădejde, până nu va fi un judecător care i-a jurat lui credința n-o să se lase, că ține neapărat să câștige procesul”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte român a contestat în instanță decretul de retragere a cetățeniei moldovenești de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Prima înfăţişare, la 16 mai curent, în procesul pe care Traian Băsescu i l-a intentat lui Igor Dodon privind anularea cetăţeniei moldoveneşti a fost marcată de o cerere de recuzare formulată de Dodon, care a dus la înlocuirea magistratului Viorica Puică.

CITIȚI ȘI...