Barroso: ”Situația Moldovei are o relevanță strategică pentru Europa”

by Genko Genko

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avut vineri o întrevedere cu șeful statului român, Traian Băsescu. În cadrul acesteia, cei doi oficiali au atins mai multe subiecte ce țin de Republica Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă comune, Șeful executivului comunitar a precizat că ”situația Moldovei nu este doar o chestiune regională pentru România, una importantă, ci una de relevanță strategică pentru Europa”.

Totodată, Barroso a ținut să-i mulțumească președintelui român pentru susținerea pe care a acordat-o Republicii Moldova în cadrul procesului de integrare europeană: ”Vreau să aduc un omagiu investiției României și a președintelui Băsescu în această chestiune. După cum știți, la Vilnius, în noiembrie, la summitul Parteneriatului Estic, s-a luat angajamentul semnării Acordului de Asociere cât mai curând posibil posibil. Sunt foarte mulțumit de realizarea semnificativă care a fost parafarea acordului. Este un semnal foarte important pe care îl trimitem. Acordul va fi o veritabilă realizare în termenii drumului european al Moldovei și, împreună cu reformele europene, va întări suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei”.

El a mai adăugat că intenționează, la invitația guvernului de la Chișinău, să efectueze o vizită în Republica Moldova în primul semestru al acestui an.

CITIȚI ȘI...