Barcelona a refuzat să plătească 1,5 milioane în 2014, pentru a da 105 în 2017

by Genko Genko

Ousmane Dembele ar fi putut ajunge cu trei ani mai devreme la Barcelona pentru o sumă incomparabil mai mică faţă de cea plătită în această vară pentru transferul său: 105 milioane de euro, plus bonusuri care pot urca valoarea tranzacţiei la 150 de milioane de euro.

El Mundo Deportivo a dezvăluit că mijlocaşul francez a fost oferit grupării blaugrana în 2014 pentru numai 1,5 milioane de euro, o sumă de 100 de ori mai mică decât cea pe care ar putea să o plătească Barca pentru transferul lui Dembele.

Ousmane Dembele a fost propus catalanilor după un meci între naţionalele Under 17 ale Israelului şi Franţei, încheiat la egalitate, 2-2, în octombrie 2013 şi în care a marcat ambele goluri ale echipei sale.

Narcis Julia şi Albert Valentin au fost oamenii de la Barcelona care au refuzat însă să achite în 2014 suma solicitată în acel moment pentru Dembele.

Francezul a revenit anul trecut în atenţia catalanilor, după meciurile foarte bune făcute la Rennes, însă a preferat să meargă la Borussia Dortmund, convins că are şanse minime să joace pe Camp Nou, în faţa unuia din celebra tripletă ofensivă Messi – Suarez – Neymar.

15 milioane de euro i-a plătit Dortmund lui Rennes în 2016 pentru transferul lui Dembele, adus în această vară de Barcelona ca înlocuitor al lui Neymar, vândut la Paris Saint Germain pentru 222 de milioane de euro.

CITIȚI ȘI...