Barcelona abandonează pista „Coutinho” şi îşi ia un fost „galactic”; Ce lovitură pregătește

by Genko Genko

Barcelona pare că a renunţat definitiv la varianta Coutinho, directorul sportiv Robert Fernandez lăsând de înţeles azi că jucătorul lui Liverpool e aproape imposibil de adus. Di Maria este principala variantă pentru înlocuirea lui Neymar, notează Mundo Deportivo.

„Nu doar Barcelona, ci orice formaţie mare care vrea jucători de top de la alte formaţii mari se confruntă cu astfel de probleme. Nu există o clauză de reziliere, astfel că este foarte greu de adus”, a spus azi Fernandez, întrebat în ce stadiu se află negocierile pentru Coutinho.

Chiar dacă se pare că pentru Dembele se vor mai face eforturi, Barcelona vrea oricum doi înlocuitori cu banii luaţi de pe Neymar. Iar Di Maria, al cărui loc la PSG e pus în pericol, pare varianta ideală. Argentinianul de 29 de ani are contract cu francezii până în 2019, notează Mundo Deportivo, iar vicecampioana din Hexagon îl poate ceda la Barcelona, pentru a evita problemele cu fair-play-ul financiar.

Un alt argument pentru care jucătorul cotat la 40 de milioane de euro poate ajunge sub comanda lui Ernesto Valverde este relația proastă pe care Di Maria o are cu antrenorul Unai Emery. Nu în ultimul rând, el este unul dintre prietenii buni din fotbal ai lui Messi, iar decarul catalanilor s-a declarat încântat de posibilitatea de a juca împreună.

Di Maria se află la Paris Saint Germain din 2015, atunci când a fost transferat de la Manchester United pentru 63 de milioane de euro.

Rosario Central, Benfica şi Real Madrid sunt celelalte cluburi din cariera mijlocaşului în vârstă de 29 de ani.

59 de meciuri a jucat Angel Di Maria în Ligue 1 pentru PSG, în tricoul căreia a marcat 16 goluri.

CITIȚI ȘI...