Bărbații ruși cu vârsta între 16 şi 60 de ani, au interdicţia de a intra în Ucraina

by Genko Genko

Bărbații ruși cu vârsta între 16 şi 60 de ani au interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei, a anunțat Compania aeriană rusă Aeroflot, care a primit un „aviz oficial” din partea Guvernului ucrainean.

„Conform unui aviz oficial primit de către companie, toţi cetăţenii ruşi de sex masculin, cu vârsta între 16 şi 60 de ani, au interdicţia de a intra în Ucraina”, a anunţat Aeroflot, principala companie aeriană rusă.

Interdicţia intrării pe teritoriul ucrainean îi vizează şi pe bărbaţii ucraineni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 60 de ani şi femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, „domiciliaţi pe teritoriul Republicii autonome Crimeea şi oraşului Sevastopol”.

Conform Aeroflot, bărbații care vor intra pe teritoriul Ucrainei vor prezenta un document special, care va dovedi gradul de rudenie, de deces sau de boală gravă al rudelor apropiate pe care urmează să le viziteze.

De asemenea, de la caz, ei vor prezenta certificatul de chemare în musafirie, întocmit de persoanele fizice, sau permise speciale, eliberate de către conducerea Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei.

Fără astfel de documente, intrarea pe teritoriul Ucrainei este permisă doar bărbaților cu vârste cuprinse între 16 și 60 ani, care trec frontiera împreună cu familia și copiii lor.

CITIȚI ȘI...