Bărbat suspectat de trafic de droguri, prins la volan în stare de ebrietate narcotică

by Genko Genko

Poliția a reţinut un chişinăuian în stare de ebrietate narcotică la volan. Bărbatul reținut este suspectat și de păstrarea şi realizarea substanţelor narcotice „heroină” şi „amfetamină” pe teritoriul municipiului Chișinău, anunță vineri serviciul de presă al Inspectoratului General de Poliție.

Datorită unei informații operative, la 13 martie curent, bănuitul de 27 ani, poreclit „Amigo”, a fost reținut de angajații Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare, pe o stradă din capitală.

Suspectul conducea un automobil „Renault Scenic” în stare de ebrietate narcotică, fapt confirmat, ulterior, de medicii de la Dispensarul Narcologic Republican.

Anterior, un polițist sub acoperire a efectuat două achiziții de control a heroinei de la suspect.

După ce polițiștii au perchiziționat automobilul, au fost ridicate 3 grame de heroină, un cântar și telefoane mobile cu cartele SIM.

Drogurile au fost remise spre efectuarea expertizei, iar poliția cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele, destinația și proveniența substanțelor narcotice.

Suspectul riscă să fie supus unei pedepse penale conform art. 217/1 al. 4 Cod Penal al RM „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Potrivit legislației, persoanele vinovate de comiterea unei asemenea fărădelegi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 la 15 ani.

CITIȚI ȘI...