Bărbat reținut pentru că ar fi furat din biserica din localitate

by Genko Genko

Un bărbat în vârstă de 31 ani, locuitor al comunei Revaca, a fost reţinut de către angajaţii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuit de pătrundere în biserica din localitate, de unde ar fi furat din cutia pentru donaţii aproximativ 2.000 de lei.

Poliţia a fost alertată în dimineaţa zilei de 8 martie. La faţa locului, poliţiştii au constatat că hoţul a forţat uşa de la intrare cu o rangă metalică. În cadrul audierilor, bănuitul şi-a recunsocut vinovăţia, invocând scuza că se afla în stare de ebrietate. Anterior, el a mai fost judecat pentru infracţiuni similare. Potrivit bărbatului, furtul l-ar fi săvârşit în seara zilei de 7 martie.

În privinţa acestuia a fost dispusă iniţierea urmăririi penale sub aspectul prevederilor art. 186 alin.2 „Furt” din Codul penal al Republicii Moldova. Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate şi riscă o amendă în mărime de la 6.000 până la 20.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţi de la 180 până la 240 de ore sau închisoare pe un termen de până la 4 ani.

CITIȚI ȘI...