Bărbat din Călărași, condamnat la 20 de ani de închisoare după ce prima instanță l-a achitat.

Bărbat din Călărași, condamnat la 20 de ani de închisoare după ce prima instanță l-a achitat.

Un locuitor al raionului Călăraşi a fost condamnat la douăzeci de ani de închisoare pentru comiterea unui omor intenționat. Verdictul a fost dictat de Curtea de Apel Chişinău, după ce anterior, magistrații primei instanțe, îl achitase.

Crima a avut loc pe 31 octombrie 2016, în satul Onişcani, când inculpatul, a venit la o bătrână ca să-i ceară bani cu împrumut. După ce între cei doi s-a iscat o ceartă, inculpatul a snopit în bătăi bătrâna, în vârstă de 78 de ani, până a lăsat-o fără suflare.

Prin sentința Judecătoriei Călăraşi din 14 august 2017, inculpatul a fost achitat pe motiv că fapta nu a fost comisă de către inculpat.

Procurorii au contestat sentinţa de achitare, insistând pe condamnarea inculpatului conform învinuirii. Astfel, recent, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău, apelul procurorului a fost admis, inculpatul fiind condamnat la 20 de ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea în beneficiul statului a cheltuielilor judiciare în sumă de 33.688 lei.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

0