Barack Obama a autorizat un nou program de sancţiuni pentru atacurile cibernetice

by Genko Genko

Preşedintele american Barack Obama a anunţat miercuri că a autorizat un nou program de sancţiuni vizând persoane, companii şi guverne care „se angajează în activităţi rău intenţionate în domeniul cibernetic”, relatează USA Today.

„Ameninţările cibernetice reprezintă una dintre cele mai serioase provocări la adresa securităţii economice şi naţionale a Statelor Unite, iar Administraţia mea urmăreşte să pună în aplicare o strategie vastă pentru a le contracara”, a afirmat preşedintele american într-un comunicat care anunţă noul program de sancţiuni, notează Mediafax.

Noul program vizează sancţionarea atacurilor cibernetice comise împotriva infrastructurilor critice, care relevă secretele comerciale şi informaţii financiare personale sau oferă avantaje neloiale competitivităţii în mediul de afaceri, potrivit comunicatului.

Secretarul Trezoreriei va putea să impună sancţiuni în urma unor consultări cu secretarul de Stat şi procurorul general. Noul regim de sancţiuni în domeniul cibernetic este autorizat la doar câteva luni după ce Statele Unite au acuzat Coreea de Nord de pirataj în cazul Sony Pictures, o acuzaţie respinsă de Phenian.

De asemenea, Statele Unite şi China se acuză reciproc de spionaj cibernetic. Acuzaţii similare sunt schimbate între Statele Unite şi Rusia.

CITIȚI ȘI...