Bacteriile intestinale influenţează greutatea corporală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Corpul uman găzduieşte trilioane de bacterii şi cele mai multe se găsesc la nivelul intestinelor şi joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale. Îţi susţin sistemul imunitar, îţi protejează mucoasa intestinal, ajută la asimilarea unor substanţe nutritive şi în cura de slăbire.

Cea mai mare parte dintre bacteriile intestinale sunt benefice şi oferă protecţie în faţa agenţilor patogeni, ajută digestia şi eliminarea toxinelor, reglează metabolismul, nivelele hormonale. De aceea, orice dezechilibru, cum se întâmplă după administrarea unui antibiotic, afectează imunitatea şi metabolismul.

Sunt răspunzătoare de menţinerea stării de saţietate

Tot bacteriile intestinale sunt cele care influențează modul în care sunt digerate şi procesate anumite alimente. De asemenea, pot şi să producă substanţe care grăbesc instalarea saţietăţii, ceea ce îţi aduce rezultate mai bune dacă ţii dietă de slăbit.

Pe măsură ce bolul alimentar traversează intestinele, intră în contact cu bacteriile aflate de-a lungul lor. Acestea afectează absorbţia vitaminelor şi mineralelor pe care le aduc alimentele şi energia pe care o produc.

De diversitatea bacteriilor depinde o greutate corporală normală

În cadrul unui studiu realizat la Şcoala Medicală a Universităţii Washington, SUA, au fost examinate bacteriile intestinale a 77 perechi de gemeni dintre care unii sufereau de obezitate. S-a depistat că aceia care se îngrăşaseră aveau mai puţine tipuri de bacterii decât fraţii lor gemeni care aveau o greutate corporală normală. Potrivit acestei cercetări, obezitatea se pot asocia unei lipse de diversitate la nivel intestinal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...