Avocatul lui Vladimir Plahotniuc spune unde se află clientul său

by D M

Avocatul fostului lider al PDM, Lucian Rogac, neagă că Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Statelor Unite ale Americii.

 Într-un răspuns oferit pentru UNIMEDIA, avocatul Lucian Rogac a declarat următoarele:

Ceea ce afirmă unii actori politici precum că domnul Plahotniuc a părăsit teritoriul Statelor Unite nu sunt decât niște aberații, făcute cu scopul de acumulare de capital politic, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în campanie electorală”.

Precizarea vine după ce președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a scris pe pagina sa de Facebook că Vladimir Plahotniuc, se află din data de 10 septembrie la Istanbul, Turcia. Potrivit lui Usatîi, Vladimir Plahotniuc are zilnic mai multe întâlniri cu politicieni moldoveni și intermediari ai lui Igor Dodon, pentru a continua să influențeze procesele politice din Republica Moldova.

O investigație a Ziarului de Gardă, însă, confirmă spusele lui Renato Usatîi, potrivit cărora Vladimir Plahotniuc a plecat din SUA. Mai exact, fostul lider al PLDM a părăsit orașul Miami din SUA în 28 august.

Amintim că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova acum un an și jumătate, când s-a schimbat puterea de la Chișinău. Deși a spus inițial că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, Plahotniuc nu a mai revenit și a renunțat, între timp și la șefia Partidului Democrat.

Acesta se află pe teritoriu SUA, viza însă i-a expirat, iar în data de 13 ianuarie 2020, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-au inclus pe Vlad Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu