Avocat din Cahul, tot el capul grupării cercetate pentru afaceri imobiliare în oraș, reținut de CNA

Avocat din Cahul, tot el capul grupării cercetate pentru afaceri imobiliare în oraș, reținut de CNA

Un avocat din Cahul a fost reținut aseară de ofițerii Direcției teritoriale Sud a CNA, fiind bănuit că, în complicitate cu alte persoane, ar fi pus în aplicare o schemă de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul. Mai mult, potrivit CNA, acesta ar fi liderul grupului infracțional.

În perioada 2013-2015, membrii grupului ar fi falsificat mai multe acte oficiale și hotărâri de judecată, în baza cărora au obținut ilegal dreptul de proprietate asupra unor imobile. În prezent, persoana este reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru escrocherie și fals în acte publice.

La începutul anului curent, CNA și procurorii anticorupție au deconspirat această schemă și au reușit să rețină patru persoane, inclusiv un registrator al Oficiului Teritorial Cadastral Cahul, dosarul în privința lor urmând să fie transmis, în curând, în judecată. Potrivit materialelor cauzei, grupul identifica proprietari de bună-credință, pe care îi deposedau de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte de identitate false. Ulterior, casele erau înstrăinate, prin intermediul unor persoane interpuse.

Pentru faptele incriminate, în concurs de infracțiuni, legislația națională prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

În prezent, se întreprind acțiuni în vederea identificării întregului grup de suspecți, dar și stabilirii altor persoane prejudiciate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura anticorupţie.

0