Autospeciale de 110 mii de euro pentru colectarea deșeurilor din Florești

Autospeciale de 110 mii de euro pentru colectarea deșeurilor din Florești

Două autospeciale noi vor fi utilizate pentru colectarea și transportarea deșeurilor în 11 localități din raionul Florești. Este vorba de orașele Florești, Ghindești, Mărculești și comunele Ghindești, Gura Camencii, Prajila, Vărvăreuca și satele Băhrinești, Lunga, Mărculești și Rădulenii Vechi. Autospecialele au pornit astăzi din Chișinău spre destinație.

Asutospecialele în valoare totală de circa 110 de mii de euro, au fost achiziționate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea managementului deşeurilor solide în raionul Florești”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, cu suport financiar al Guvernului Germaniei, oferit prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.

„În total, 77 de mii de locuitori ai microregiunii vor beneficia de servicii de salubrizare calitative. Autospecialele au o capacitate de 7+1 m3 cu compactor fiecare și vor reuși să colecteze deșeurile pe o arie mai extinsă. Până acum deșeurile erau colectate și încărcate manual, iar cu ajutorul tractoarelor le transportau la poligonul de depozitare a deșeurilor solide. În perioada următoare, intenționăm să extindem proiectul, pentru a acoperi necesităţile a circa 41 de mii de locuitori din raionul Florești”, a menționat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

0