Autoritățile londoneze au decis să nu prelungească licența Uber. Petiție online împotriva deciziei

Autoritățile londoneze au decis să nu prelungească licența Uber. Petiție online împotriva deciziei

Autoritatea pentru transporturi din Londra (TfL) a anunțat, vineri, că nu va reînnoi licența de operare a companiei Uber, care va expira la sfârșitul lunii septembrie, informează msn.com. Uber Technologies Inc. a colectat peste 500.000 de semnături în mai puțin de 24 de ore pe o petiție prin care protestează împotriva deciziei.

„TfL a ajuns la concluzia că Uber a dat dovadă de lipsă de responsabilitate corporatistă, care ar putea avea implicații asupra siguranței și securității publice”, se arată într-un comunicat emis vineri de către autoritatea londoneză de transport.

Licența de operare a companiei Uber ar urma să expire la 30 septembrie.

Petiție împotriva deciziei de a nu înnoi licența

Uber Technologies Inc. a colectat peste 500.000 de semnături în mai puțin de 24 de ore pe o petiție prin care protestează împotriva deciziei.

Campania de pe site-ul Change.org cere primarului din Londra, Sadiq Khan, să renunțe la decizia luată vineri de TfL, autoritatea responsabilă cu transportul în Londra.

Uber a spus că 3,5 milioane de londonezi se bazează pe companie pentru „o călătorie sigură, fiabilă și la prețuri accesibile” și că 40.000 de șoferi își câștigă traiul folosind această aplicație.

Petiția nu declanșează niciun proces juridic sau de reglementare, dar compania din San Francisco are o istorie a utilizării cu succes a petițiilor pentru a schimba deciziile luate de oficiali împotriva companiei: în 2015 a reușit să combată deciziile luate împotriva sa de în Londra și New York, scrie Bloomberg.com. Și de data aceasta, Uber a apelat la clienții săi, cerându-le să semneze petiția într-un tweet publicat la 12:41, vineri, la aproximativ două ore după decizia agenției londoneze.

Uber are 21 de zile la dispoziție pentru a depune o contestație. Acesta poate continua serviciul până la sfârșitul procesului.

0