(AUDIO) „Proba” poliţiştilor că „Partidul Nostru” a organizat campania de denigrare împotriva lui Andrei Năstase: O discuţie de 30 secunde despre „o acţiune”

(AUDIO) „Proba” poliţiştilor că „Partidul Nostru” a organizat campania de denigrare împotriva lui Andrei Năstase: O discuţie de 30 secunde despre „o acţiune”

O discuţie de 30 de secunde dintre două persoane care vorbesc despre „o acţiune” care urma să aibă loc noaptea – aceasta este „proba” Inspectoratului General de Poliţie în privinţa faptului că anume activiştii „Partidului Nostru” au pus la cale „eventuale provocări şi devieri de la buna desfășurare a protestului” organizat duminică de Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr” şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, înaintea căruia pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt au fost răspândite pliante denigratoare la adresa liderilor celor două partide poltice, precum şi au fost instalate mai multe boxe cu scutece de unică folosinţă.

Astfel, după ce la briefingul susţinut astăzi de şeful IGP, Alexandru Pînzari, în cadrul căruia acesta a declarat că poliţia deţine câteva interceptări telefonice dintr-o discuţie care ar fi avut loc în ajunul acţiunii de protest dintre membrii „Partidului Nostru” Serghei Urechean și Serghei Dandara, în care cei doi ar fi vorbit despre organizarea unor acțiuni provocatoare, care urmau să aibă loc în noaptea precedentă protestului, pe pagina web a IGP a fost plasată şi „proba”.

Este vorba despre o discuţie cu o durată de 30 de secunde în care Serghei Urechean ar spune că îi rămâne liberă doar seara.

„- Dar şi aceea, o să avem o acţiune la noapte;
– Ce-o să fie?
– O acţiune!
– O acţiune?
– Mhm…
– Am înţeles.
– Bine Sergiu, mi-a părut bine să te aud.
– Mulţumesc că m-ai sunat” – este întreg conţinutul disucţiei telefonice.

Cei doi nu indică nici despre ce fel de „acţiune” este vorba, nici unde ar urma să aibă loc, din care s-ar putea concluziona că vorbeau anume despre ceea ce spune şeful IGP.

Vedeţi şi: Şeful IGP încearcă să bage zâzanie între Năstase şi Usatîi? Reprezentanți ai „Partidului Nostru”, suspectați de acțiuni provocatoare

Aceasta însă nu l-a împiedicat pe acesta să menţioneze: „Cert este că după discuțiile persoanelor menționate, în noaptea spre 30 iulie, pe bulevardul Ștefan cel Mare, au fost instalate bannere și pliante în adresa liderului PPDA Andrei Năstase”.

Mai mult. În comunicatul IGP se spune: „În noaptea spre 29 iulie, cei trei au vorbit despre organizarea unor acțiuni cu tentă de provocare, ce urmau să aibă loc în noaptea precedentă protestului. Deocamdată, au loc investigații în baza probelor acumulate, pentru a stabili cu exactitate despre ce este vorba și ce puneau la cale membrii Partidului Nostru. (mai jos găsiți interceptarea audio)”.

De asemenea, potrivit comunicatului, Poliția s-a autosesizat în cazul instalării unor urne mobile și banerelor denigratoare în adresa liderului partidului DA, în PMAN. Cazul a fost înregistrat de angajații Inspectoratului de Poliție Buiucani, care întreprind toate acțiunile necesare pentru stabilirea autorilor acestor infracțiuni. Asta deşi, chiar liderul PPDA, Andrei Năstase, venit la faţa locului a solicitat intervenţia oamenilor legii.

Astfel, Andrei Năstase a acuzat Ministerul de Interne de „complicitate” la campania de denigrare lansată asupra sa în ultimele zile.

Este de menţionat că deocamdată „Partidul Nostru” nu a răspuns acuzaţiilor aduse, reprezentanţii formaţiunii urmând să susţină o conferinţă de presă cu începere la ora 13:00.

0