(AUDIO) Noi dovezi privind implicarea Federației Ruse în acțiunile separatiste din estul Ucrainei

by Genko Genko

Serviciile Ucrainene de Securitate (SBU) au interceptat unele convorbiri telefonice în care ar vorbi manifestanții proruși din estul Ucrainei cu persoane aflate în Rusia, din partea cărora primesc indicații.

Înregistrările au fost făcute publice pe pagina de youtube a instituției.

Citește și: (VIDEO) Aeroportul din Slaviansk, preluat de separatiști; cer intervenția lui Putin

Totodată, Serviciile Ucrainene de Securitate au emis și o declarație prin care acuză Federația Rusă de implicări la cel mai înalt nivel în destabilizările din estul țării.

”Cercetările noastre indică faptul că în estul Ucrainei are loc o agresiune militară din partea Federației Ruse. Ea se efectuează cu implicarea Statului Major al Armatei Federației Ruse și a unor grupuri de recunoaștere și sabotaj conduse de Serviicile rusești de Informații (GRU)”

Din convorbiri reiese că un manifestant prorus de la Slaviansk discută cu un cetățean al Federației Ruse, care deține un număr de telefon al unei companii rusești. Cetățeanul Federației Ruse îi dă indicații celui din Slaviansk în legătură cu ce să facă și ce să declare în fața presei. Acesta îi transmite să ceară independența regiunii, federalizarea Ucrainei și alegerea cât mai rapidă în regiunea Donețk a unui guvernator.

CITIȚI ȘI...