(AUDIO) Mărturia secretarului general al PD: Dodon nu ne este concurent nouă. Drept că, noi i-am speriat cu Dodon

(AUDIO) Mărturia secretarului general al PD: Dodon nu ne este concurent nouă. Drept că, noi i-am speriat cu Dodon

Fostul deputat Constantin Botnari, secretarul general al Partidului Democrat și unul din apropiații președintelui democrat Vlad Plahotniuc, zis „Borsetka”, recunoaște coaliția PD cu PSRM și spune că președintele Igor Dodon nu este un concurent pentru formațiunea din care face parte. Adevărații oponenți ai PD însă sunt președintele PAS, Maia Sandu, și liderul PPDA, Andrei Năstase, cu care „să faci coaliție… asta-i „kapeț””, potrivit lui Botnari.

Cel puțin asta reiese dintr-o înregistrare audio în posesia căreia a intrat postul de televiziune Jurnal TV, în care s-ar face auzită vocea secretarului general al PD. Nu se cunoaște când anume a fost făcută înregistrarea, însă, potrivit postului de televiziune, cel care este considerat mâna dreaptă a lui Vladimir Plahotniuc dă ordine din birourile PD în legătură cu rezultatele alegerilor prezidențiale din 2016. La fel, Botnari face referire și la alegerile locale din această duminică, 20 mai, despre un plan privind distrugerea și eliminarea de pe scena politică din Moldova a liderilor opoziției antioligarhice, în frunte cu Andrei Năstase și Maia Sandu.

„Voi să încercați să faceți cu aceștia coaliție și o să vezi cum. Locale… noi vorbim de locale. Și aici, la Chișinău, încă mai greu o să ne fie. Cu Maia Sandu, cu Năstase să faci coaliție… asta-i „capeț””, recunoaște Botnari în înregistrare.

Însă, odată cu eliminarea celor doi de pe scena politică, aceasta ar face loc pe dreapta pentru Partidul Democrat, iar astfel, PSRM și Igor Dodon nu este un concurent pentru democrați.

„Dar dacă nu-s ei doi ani de zile, noi ne ducem pe dreapta, ocupăm toată dreapta. Dodon lasă, Dodon nu ne e concurent nouă. El nu ne ia nouă niciun vot de-al nostru.
Noi acum îi dăm că suntem nevoiți. În doi ani de zile îi luăm totul. Și Dodon nu o să fie așa cum zic, iată, rușii… Drept că, noi i-am speriat cu Dodon. Da…, măi, asta-i politica. Tu nu înțelegi?!”, mai spune Constantin Botnari în înregistrarea audio postată de Jurnal TV.

0