(AUDIO) Două minore, sechestrate într-un apartament din Chișinău și obligate să se prostitueze. Ce riscă doi tineri de 22 și 24 de ani

(AUDIO) Două minore, sechestrate într-un apartament din Chișinău și obligate să se prostitueze. Ce riscă doi tineri de 22 și 24 de ani

Doi tineri de 22 și 24 de ani, domiciliați în raioanele Călărași și Fălești, au fost reținuți, fiind cercetați penal pentru trafic de copii. Aceștia ar fi adăpostit două minore de 15 și 16 ani pe care le țineau încuiate și le impuneau să întrețină relații sexuale contrar voinței lor. Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii, unul dintre ei fiind anterior condamnat pentru acte de huliganism, riscă închisoare de la 10 la 12 ani.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, la 29 noiembrie curent, o persoană a sesizat Centrul pentru combaterea traficului de persoane precum că sora lui minoră, este ținută captivă într-un apartament din Chișinău și obligată contrar voinței sale să întrețină raporturi sexuale cu diferiți bărbați.

Urmare a acțiunilor comune ale ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au depistat pe adresa indicată de către declarant două tinere de 15 și 16 ani, domiciliate în raioanele Soroca și Fălești, astfel tinerele au fost salvate din captivitate, ulterior fiindu-le acordată asistența psihologică și juridică necesară.

De asemenea, forțele de ordine au stabilit că una dintre victime era anunțată ca persoană dispărută fără veste din luna iunie 2018.

În cadrul investigațiilor și audierilor s-a stabilit că, de la începutul anului 2018, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale, folosindu-se de situația de vulnerabilitate, suspecții au recrutat și au adăpostit mai multe tinere. Suspecții identificau clienții de pe urma anunțurilor plasate pe o pagină web, iar pentru serviciile sexuale prestate, acestea primeau de la 600 la 1.000 de lei de la persoană.

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor tinere exploatate de către suspecți.

0