Au furat saci cu semințe de floarea soarelui, erbicide și chimicale: Făptașii riscă până la 12 ani de închisoare

by Genko Genko

Patru persoane cu vârste cuprinse între 39 – 45 de ani, domiciliați în orașele Soroca, Florești și municipiul Chișinău, membri ai unui grup infracțional, au fost reținuți fiind suspectați de furt. Anterior, aceștia au fost condamnați pentru infracțiuni similare.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că în noaptea de 26 martie curent, suspecții au pătruns pe teritoriul unei întreprinderi din satul Bulboci, raionul Soroca. Aceștia, au deteriorat lacătul de la depozit, sustrăgând 160 de saci cu seminţe de floarea soarelui, erbicide și chimicale destinate pentru protecția culturilor agricole. Astfel, cauzându-i victimei o pagubă materială în sumă de 601.583 lei.

Ca urmare a 30 de percheziții, la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate arme de foc, obiecte din aur, sume de bani și valută, substanțe asemănătoare cu drogurile, semințe de floarea soarelui și porumb, erbicide și chimicale destinate pentru protecția culturilor agricole, precum alte bunuri și obiecte ce prezintă interes pentru cauza penală.

La momentul actual, trei dintre suspecți sunt arestați pentru 30 de zile, iar unul este reținut pentru 72 de ore. Făptașii riscă închisoare de la 7 la 12 ani. Cercetările continuă.

CITIȚI ȘI...