Au fost lansate consultările cu privire la implementarea Acordului de Asociere RM-UE

by Genko Genko

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a lansat spre consultare publică proiectul iniţial al Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016.

Planul Naţional include priorităţile cheie de cooperare în vederea asigurării asocierii politice şi integrări economice cu UE şi reprezintă instrumentul de bază pentru monitorizarea procesului de integrare europeană în următorii 3 ani.

Proiectul cuprinde acţiunile necesare de a fi realizate de către instituţiile responsabile conform fiecărui articol/prevedere.

De asemenea, proiectul, prevedem şi Anexe ale Acordului de Asociere, inclusiv a părţii privind Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător în termenii indicaţi şi cu specificarea resurselor financiare necesare în acest sens.

Propunerile, sugestiile şi opiniile instituţiilor/reprezentanţilor societăţii civile interesate în raport cu proiectul menţionat, pot fi expediate în termen de 15 zile la Direcţia Generală Integrare Europeană (date de contact: email [email protected], [email protected], tel. 0 22 578 274, 0 22 578 330).

De asemenea, MAEIE anunţă că va organiza, în perioada 16 – 20 iunie curent, reuniuni de consultare publică.

Acordul de Asociere RM-UE a fost parafat la 29 noiembrie 2013, la Vilnius, Lituania, şi urmează a fi semnat la 27 iunie 2014, la Bruxelles, Belgia.

CITIȚI ȘI...