Atenționarea lui Usatîi pentru Plahotniuc: „Voi veni eu și vom începe jocul pe care ți l-am promis”

Atenționarea lui Usatîi pentru Plahotniuc: „Voi veni eu și vom începe jocul pe care ți l-am promis”

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi recunoaște că sâmbătă la briefingul de presă i-a trecut prin minte că organele de drept îl vor anunța pe el implicat în tentativa de asasinare a lui Vlad Plahotniuc. Însă s-a liniștit atunci când procurorul Vitalie Busuioc a menționat că este vorba despre o autoritate criminală.

Cu toate acestea, Renato Usatâi pune la îndoială că ar fi vorba de o tentativă reală de asasinare a lui Plahotniuc și a încercat să aducă argumente.

„Din ceea ce au vorbit reprezentanții organelor de drept la conferință, totul e clar, dar în același timp nu e chiar clar. Am înțeles că 17 persoane erau implicate în asasinarea lui Plahotniuc și pentru asta au primit un avans de 100 de mii de dolari din cele 200 de mii promise de comanditari. Dacă facem un calcul, atunci vedem că cei 17 au primit peste 5.000 de dolari pentru asta și urmau să mai primească tot atât după ce își făceau treaba. Dacă planificau acest asasinat de cinci luni, atunci reiese că în fiecare lună au fost plătiți cu 1.176 de dolari. Așa bani primesc cei care pun pavaj la Moscova”, specifică Renato Usatîi într-un video pe Facebook.

Citește și: Tentativa de omor a lui Plahotniuc a fost comandată de la Moscova: 17 persoane au fost reținute

Primarul de Bălți este sceptic cu referire la scopul acestei tentative de omor, despre care autoritățile ucrainene spun că era discreditarea instituţiilor din ambele ţări, precum şi înrăutăţirea relaţiilor moldo-ucrainene.

Astfel, Renato Usatîi are două versiuni privind eliminarea lui Vlad Plahotniuc „Prima versiune este că Plahotniuc chiar l-a enervat pe cineva, deoarece la viața lui a făcut mult rău oamenilor, iar a doua versiune e că se mai pregătește ceva de genul „furtul miliardului”. Astfel, au oferit de Paști o temă de discuție în societate”, consideră liderul „Partidului Nostru”.

Citește și: Cât costă viața lui Vlad Plahotniuc? Iată suma pe care urma să o primească gruparea pentru asasinat

Renato Usatîi a mai adăugat că vrea „să-l termine” pe Plahotniuc prin metode legale. „Eu sunt înarmat cu foarte multe informații, dar nu le pot face publice, pentru că reprezintă dovezi în cadrul unor dosare. Plahotniuc ne trebuie viu și sănătos, pentru că vrem să obținem tot ce a furat de la cetățenii Republicii Moldova. Prea mult trebuie să întoarcă țării pentru ca să permitem cuiva să-l omoare. Tu așteaptă-ne, în curând vom veni și, cel mai important, voi veni eu și vom începe jocul pe care ți l-am promis”, i-a transmis Usatîi lui Vlad Plahotniuc.

Amintim că Ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a anunțat ieri-seară dejucarea unei tentative de omor a președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Operațiunea de contracarare a omorului la comandă a fost organizată de către forțele de ordine ucrainene în comun cu cele din Republica Moldova.

Autoritățile moldovene au menționat astăzi că 17 persoane au fost reținute. Acestea urmau să primească 200 de mii de dolari pentru omor. Cazul este în cercetare.

0